Baklava met pistache

Baklava met pistache

Deze baklava is nu al een van onze favoriete recepten op timar.nl en natuurlijk met knapperige pistache er tussen een klassieker! Dit heb je ervoor nodig om dit Turkse lekkernij uit te delen: 

Ingrediënten

470 gr bladerdeeg voor baklava

200 gr boter ghee

1 kopje gemalen pistache

Voor siroop:

twee en een halve kopjes kristalsuiker

twee en een halve kop water

Een schijfje citroen

Bereiding

Doe water, suiker en citroen in een pan en breng het aan de kook. Als het begint te koken, kook het dan 15 minuten op laag vuur tot het begint te binden. Wacht tot het volledig is afgekoeld.

Snijd de vellen volgens de grootte van de bakvorm (wij gebruiken eentje van 21cm x 21cm). Verwarm de oven voor op 180 graden celsius hetelucht en smelt de boter. Bestrijk ze met gesmolten boter en leg er een vel op. Bestrijk opnieuw met boter en leg er nog een vel bovenop, blijf dit doen tot de helft van de vellen op is. Gebruik 2/3 van de pistache om het vel volledig te bedekken.

Ga door met het laagjes- en boterproces. Wanneer je het laatste vel bereikt, giet je  de resterende boter over de bovenste afwerking. Gebruik een scherp mes om diepe lijnen in het deeg te snijden. Zo kun je de voorgesneden stukjes in de oven bakken tot ze bruin zijn. Als de baklava uit de oven komt, giet je de koude siroop erover.

Serveertip: Laat het even weken en serveer het als het helemaal koud is. Lekker met Turkse thee. Lekker om te delen met familie, vrienden, bekenden en onbekenden. 

Terug naar blog