Het recept van deze Turkse hummus delen we graag met familie, vrienden, bekenden en onbekenden. Het maken van deze hummus is alleen al een feestje, want zo gemaakt.
Door de toevoeging van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, krijg je deze prachtige kleur. Voor de topping kies jezelf. Wij gaan bij deze traditionele hummus voor ingrediënten uit de Turkse keuken.
Ingrediënten
400 gram gekookte kikkererwten
2 teentjes knoflook
Een halve citroen voor vers citroensap
150ml tahini
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl snel zout
Bereiding
Spoel de kikkererwten grondig af in een vergiet onder koud stromend water. Doe in de kom van een keukenmachine samen met tahini, citroensap, knoflook, water, olie, kurkuma, zout en pureer tot bijna glad. Als de consistentie te dik is, voeg dan geleidelijk maximaal 2 eetlepels water toe.
Serveertip: Indien gewenst kun je serveren met in olijfolie gebakken worteltjes, pompoenpitten en gebakken Turkse pastrima. Of houdt een paar kikkererwten achter de hand voor decoratie.Â
Lekker door een salade. Maar ook vooral lekker om te smeren. Op een stukje geroosterd brood om te delen. Of gewoon op je eigen boterham.Â
Â